8 motive pentru care învățarea experiențială este învățarea viitorului

Cu mai mult de o sută de ani în urmă, Hermann Ebbinghaus a formulat curba de învățare, care descrie relația dintre memorie și timp. Pe scurt, în cadrul unei conferințe, în cazul în care rata de absorbție este de 100% în prima zi, există o pierdere de 50-80% a învățării începând cu a doua zi, care se reduce la o rată de reținere de doar 2-3% dupa 30 de zile.

Această teorie este și mai relevantă în lumea de astăzi, unde gradul de atenție este scăzut și învățarea uneori este redusă la 140 de caractere! (Twitter)

Learning Curve
Conform piramidei invatarii, oamenii reţin informaţia astfel: •10% din ceea ce citesc; •20% din ceea ce aud; •30% din ceea ce văd; •50% din ceea ce aud şi văd; •70% din ceea ce repetă verbal şi scriu; •90% din ceea ce repetă verbal şi experimentează. Cum poate “Învățarea experiențială” să ajute la depășirea acestei situații? Credem că există opt motive pentru care învățarea prin experiență este viitorul învățării.
  1. Accelerează învățarea Învățarea repetitivă sau învățarea prin roți a fost înlocuită de mult timp cu “Învățarea prin a face.” Metodologia de învățare experimentală utilizează gândirea critică, rezolvarea de probleme și luarea deciziilor pentru a furniza un mod de a învăța. Aceasta a devenit o metodă stabilită pentru accelerarea procesului de învățare.
  2. Mediu de învățare sigur Simulările utilizează scenarii de viață reale care descriu mai multe provocări, pe care un participant le va întâmpina în cele din urmă după terminarea cursului. Este normal ca greșelile să se întâmple pe parcursul procesului de învățare, iar utilizarea simulărilor este ca și cum ați duce copiii la un loc de joacă și cum să vă distrați, să încercați lucruri noi și să învățați într-un mediu controlat în siguranță.
  3. Conectează teoria și practica Prin trecerea dincolo de teorie în domeniul “învățării prin practică”, stagiarul obține o experiență de a practica ceea ce i-a fost predat. Acest lucru joacă un rol crucial în păstrarea conceptelor și a ideilor.
  4. Schimbări de mentalitate Există foarte puține metode de învățare care pot avea un impact dramatic asupra mentalității participantului. Învățarea prin experiență este una dintre ele. Guru-ul de management Henry Mintzberg a subliniat demult că “Leadershipul, cum ar fi înotul, nu poate fi învățat prin citirea acestuia”.
  5. Creste nivelul de implicare Concentrarea înaltă pe colaborare și învățare reciproc avantajează participantul, deoarece sporește angajamentul. Pe de altă parte, deoarece participantul este imediat implicat în activitatea sau evenimentul de rezolvare a problemelor, nivelul de proprietate al rezultatului este ridicat.
  6. Oferă o rentabilitate excepțională a investițiilor (ROI) Învățarea prin experiență este personală și eficientă în natură, influențând atât sentimentele și emoțiile, cât și îmbunătățind cunoștințele și abilitățile. Ea depășește învățământul în clasă și asigură faptul că există un nivel ridicat de retenție, oferind astfel un nivel excepțional de rezultate în cadrul unui program tradițional de învățare.
  7. Oferă rezultate precise de evaluare Evaluarea eficacității programului de formare în ceea ce privește beneficiile pentru cursanți și pentru companie este un element crucial al oricărui program de învățare. Cele mai multe evaluări sunt bazate pe date și instrumentele tradiționale utilizează teste pentru a măsura eficacitatea. Când vine vorba de programele de învățare experiențială, este extrem de dificil să se colecteze date, care pot fi folosite pentru evaluări. În acest caz, analizele vin. Când sunt combinate cu simulări și gamificări, produsele de formare experimentală devin o sursă de date, care pot fi utilizate pentru a furniza rezultatele evaluărilor cu exactitate în învățarea cognitivă, abilitățile și rezultatele obiective. Motoarele de analiză din aceste simulări înregistrează, analizează și oferă un raport detaliat asupra interacțiunii participanților pe durata simulării.
  8. Permite învățarea personalizată Pentru a permite învățarea personalizată, fiecare program trebuie să permită o călătorie prin următoarele etape: evaluarea, strategia de predare și învățare și alegerea curriculumului. Metodologia de învățare experiențială este foarte eficientă în îndeplinirea acestor cerințe pentru a permite învățarea personalizată. Este o deviere radicală de la metodele tradiționale de învățare și duce învățarea dincolo de sala de clasă. Participanții își stabilesc propriul ritm de învățare. Prin combinarea tehnologiilor și a simulărilor cu învățarea experiențială, companiile fac acest concept disponibil oricând și oriunde, pe mai multe dispozitive. Acest lucru a introdus conceptele de clasă flipped, în cazul în care învățarea merge la elevi și nu invers.
Pentru mai multe detalii, accesați acest link. Vă mulțumim pentru atenție! Fabrica de experimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.