Lamaia exploziva – Experiment de chimie pentru copii

Lamaie exploziva experiment

Fa experimentul cu Lamaia Exploziva!

Asigurați-vă că următoarele materiale se află pe următoarea dvs. listă de cumpărături și veți fi pregătiți pentru o după-amiază de explorare și descoperire cu copiii dvs!

Materiale necesare – Lamaia explozivă

  • Lămâi (2-3)
  • Praf de copt
  • Colorant alimentar
  • Detergent de vase
  • o tavă sau un vas
  • Betigase de lemn
  • Suc de lămâie

Cum se realizeaza?

În primul rând, trebuie să puneți o jumătate de lămâie pe un castron care va ține spuma care va iesi din lamaie. Puteți stoarce cealaltă jumătate a lămâii pentru a adăuga sucul in lamaia deja taiata pentru a obtine un efect si mai exploziv!

Încercați acest lucru cu o varietate de fructe citrice pentru a vedea care produce cea mai bună erupție! Care e părerea ta?

Apoi, luați batul de lemn și faceti gauri in pulpa lamaii. Aceasta va ajuta reacția sa se realizeze mai bine.

Turnați picături de colorant alimentar în interiorul lămâii. Alternând cu culori diferite de colorare a alimentelor, veți avea un efect uimitor.

Turnati detergent de vase peste tot în partea de sus a lămâii. Ce face săpunul? Adăugarea săpunului la o reacție ca aceasta va produce, de asemenea, un pic de spumă și bule!

Acum puteți merge și presărați o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe partea de sus a lămâii. Apoi puteți să continuați și să folosiți un batul de lemn pentru a duce o parte din bicarbonatul de sodiu  în diferitele parti ale lamaii pentru a obține un efect cat mai WOW!

Lamaie exploziva experiment

Cum  izbucnește vulcanul nostru de lamaie? Reacția chimică, desigur. Acidul citric din sucul de lamaie reacționează la baza bicarbonatului și a creat un gaz numit dioxid de carbon. Bulele, dioxidul de carbon, care creează un curcubeu de culori. Acesta spuma ajută, de asemenea, detergentul de vase să creeze o erupție mai mare.

Puteti adauga o cantitate suplimentară de bicarbonat de sodiu pentru a prelungi eruptia vulcanului!

lamaie exploziva - Experiment chimic cu lamaie

Experimentul cu Lamaia Exploziva va fi un mare succes și suntem siguri că cei mici vor dori să-l testeze! #Stiinta #Jucausa!

Descoperă aici și alte experimente chimice făcute de noi!

Spor la experimentaaaaare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.