Hai să ne cunoaștem!

Numele meu este Alexandra Butmălai, am 18 ani şi sunt elevă în clasa a 12-a la Colegiul Naţional Sf. Sava din Bucureşti. Pentru a-mi înţelege mai bine pasiunea pentru “Fabrica de experimente”, vreau să merg câţiva ani în urmă cu povestea mea, mai exact să vă descriu puţin nemulţumirea fetiţei Alexandra în “lupta” ei cu şcoala cea de toate zilele. Dacă pentru mulţi copii vârsta întrebărilor“trece” la un moment dat, eu încă n-am depăşit-o! Întotdeauna am pus întrebări, dar de cele mai multe ori am primit doar răspunsuri convenţionale, sau chiar mai rău: “noi aşa facem pentru că aşa se face!”. M-am conformat, ce puteam să fac? Am învăţat să scriu, am învăţat că merele cad din pom şi nu se ridică la cer, am învăţat că apa nu se amestecă niciodată cu uleiul, dar am şi uitat foarte multe astfel de reguli, pentru că nu-mi foloseau sau EU nu le foloseam niciodată!

Timp de 6 luni am susţinut un curs de experimente la Academia Kogaion din Bucureşti, în faţa unui număr din ce în ce mai mare deelevi de şcoală primară si gimnazială. A fost un mare succes, ideile mele erau deja verificate şi funcţionau, aşa că am trecut la faza următoare în care, sprijinită fiind de câţiva colegi de clasă am finalizat un prim plan de afacere, valabil pentru următorii 5 ani.

Am înţeles foarte curând că am nevoie de o echipă, iar datorită proiectelor Creatori de viitor, Aspire High School şi Excepţionalii am reuşit să-mi creez una. În momentul de faţă suntem 20 de tineri de prin toată ţara – lideri, olimpici, oameni schimbă-lume, care îşi doresc să revoluţioneze educaţia din România prin demonstrarea faptului că experimentele sunt un element important din procesul de învăţare. Valorile noastre sunt: creativitatea, prietenia, cooperarea şi comunicarea, inteligenţa, inovaţia, respectul, ambiţia, calitatea, pasiunea şi nu în ultimul rând un strop din nebunia caracteristică generaţiei din care facem parte. Având aceste valori, intenţionăm să îi ajutăm pe copii (6-14 ani) să descopere plăcerea de a experimenta tot ceea ce învaţă şi de a trezi iubirea faţă de ştiinţă prin kit-urile noastre experimentale.

l!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.