Experimente ușoare de făcut acasă cu cei mici

Copil experiment fizica

Bucurați-vă de aceste idei distractive cu experimente ușoare de știință pentru copii, pe care le puteți face în bucătăria dvs! Aceste experimente științifice nu sunt doar ușor de făcut, ci sunt incredibil de cool!Nu vă placeți curiozitatea pe care o posedă copiii față tot ce este în jurul lor? 

Deci, ce modalitate mai bună de a-și folosi curiozitatea decât cu aceste ​​experimente științifice? Baza fundamentală a explorării științifice este nevoia de a ști cum și de ce lucrurile funcționează așa cum o fac. Putem păstra mințile curioase ale copiilor mici cu aceste activități interactive.

Ou la apă!

Veți avea nevoie de un ou, un borcan și oțet.
Experiment stiintific cu ou care poate sa sara

Rugați-l pe cel mic să scape un ou în chiuvetă. Ce se întâmplă? Se sparge imediat! Acum, îi puteți spune că există un mod prin care un ou poate sări, fără să se spargă. Puteți obține acest efect prin plasarea unui ou într-un borcan cu oțet. Verificați oul după o zi. Coaja de ou trebuie să înceapă să se îndepărteze și numai o membrană va fi lăsată. Scoateți oul din borcan și scăpați-l ușor și vedeți ce se întâmplă!

Puteți realiza acest experiment cu ajutorul trusei noastre de experimente, #1WOW, ce cool e apa!, despre care puteți afla mai multe aici.

Frunze colorate de salată

Veți avea nevoie de frunze de salată, 2 borcane și colorant alimentar.
Experiment de fizica pentru copii, in care frunzele de salată se colorează datorită apei amestecate cu colorant alimentar

Vei avea nevoie de câteva frunze de salată, un borcan transparent și colorant alimentar. După umplerea borcanului cu apă, adăugați câteva picături de colorant alimentar. Stepa frunzei iși va schimba lent culoarea, deoarece absoarbe apa colorata.

Cuburi de gheață colorate

Veți avea nevoie de sare, colorant alimentar și o formă de cuburi de gheață.
Experiment stiintific cu cuburi de gheata colorate, care se topesc

Cuburile de gheață sunt un subiect de atracție pentru cei mici! Începeți prin a umple o formă de cuburi de gheață cu apă și picături de colorant alimentar. Țineți forma la congelator până apa se solidifică. Atunci când o scoateți, rugați-i pe cei mici să stropească sare pe aceste cuburi și să observe modul în care gheața se topește și forma pe care o iau!

Așadar, cum ți s-au părut aceste experimente ușoare prin intermediul cărora cei mici pot învăța noțiuni de fizică și chimie?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.